Get your PHD in shaving

FÅ DIN PHD I BARBERING

Den perfekte barbering ligger udelukkende i forberedelsen. Hvis huden ikke forberedes grundigt, ender det ofte med skæresår, irritation, indgroede hår og alt i alt et blakket resultat. Og i betragtning af, at du barberer dig omkring 20.000 gange i løbet af dit liv, er det måske værd at finde ud af, hvordan det gøres korrekt.

  1. 1. RENSNING
  2. 2. BARBERING
  3. 3. EFTERBEHANDLING

1. RENSNING

Varme klude, som de bruges i barbersalonerne, er ideelle til at forberede skægget, men de er måske ikke så praktiske derhjemme. Et varmt brusebad har samme effekt, idet porerne åbner sig, og skægget bliver blødere.

En rensning af huden – eller endnu bedre en ansigtsscrub – bør være det første skridt. Scrub’en vil løfte hårene, så de bliver nemmere at barbere af, men der sker samtidig en afskrabning af mikroskopiske døde hudceller og snavs, som har siddet på dit ansigt. Ved at ”slibe” hudoverfladen ren for disse elementer reducerer du sandsynligheden for, at huden bliver irriteret af behandlingen med barberskraberen.

2. BARBERING

Valget mellem skum, cremesæbe eller gelé som dit foretrukne produkt til barbering er udelukkende en smagssag.

Hvis du har meget tykt skæg, så søg efter produkter, der er designet specifikt til rå stubbe i stedet for den almindelige barbercreme eller gelé. Det giver mere smørelse og nemmere glid samt reducerer risikoen for, at din barberingsrutine går hen og bliver et B-film-blodbad. Når du bruger en ansigtsscrub før barbering, bliver de grove hår nemmere at skære af.

TEKNIK: 
For at sikre en tæt barbering skal du trække huden stram med den ene hånd og derefter – i en enkelt kontrolleret bevægelse – trække bladet hen over området i hårets vækstretning. Undgå at bruge små hakkende bevægelser, og undgå at blive ved med at skrabe på det samme sted, da det kun vil give ekstra irritation. Hvis barberingen ikke er tæt nok så fordel barberskummet i ansigtet en gang til og prøv igen – denne gang eventuelt i retning mod hårene, hvis det er absolut nødvendigt.

3. EFTERBEHANDLING

Barbering er en ret hård behandling af huden, og derfor er efterbehandling lige så vigtig som forbehandling. Mange mænd bruger stadig alkoholbaseret aftershave eller parfume, når de er færdige. Det er det værste, du kan gøre, fordi alkoholindholdet i disse produkter dehydrerer huden og øger risikoen for problemer efter barbering.

Når du har sprøjtet koldt vand på ansigtet for at lukke porerne, skal du hellere række ud efter et blødgørende aftershaving-produkt. Om du vælger balm eller lotion er helt op til dig. Men produkter, der indeholder mere end 50% alkohol, vil kun fremprovokere irritation og udtørre huden. NIVEA MENs dulmende aftershave-lotions indeholder 30% alkohol, hvilket er tilstrækkeligt til at desinficere huden efter barbering, uden at den blusser op.