Extinguish razor burn

SLUK BRANDEN EFTER BARBERING

De fleste mænd giver op og overbeviser sig selv om, at knopper, irritation og rød hud blot er prisen, de må betale for at være glatbarberede. Men det behøver ikke at være sådan. Brændende fornemmelse efter barbering, indgroede hår og sår er ofte tegn på dårligt værktøj kombineret med endnu dårligere teknik. Læs, hvordan du behandler de mest almindelige barberingsrelaterede problemer.

  1. BRÆNDENDE FORNEMMELSE EFTER BARBERING
  2. REVNER OG SÅR
  3. INDGROEDE HÅR

BRÆNDENDE FORNEMMELSE EFTER BARBERING

Hvad:
Det ligner hudafskrabninger, der giver en svidende fornemmelse.

Årsager:
Utilstrækkelig smøring, et sløvt barberblad, der trækkes hen over huden med for stærkt tryk, eller i nogle tilfælde bakterier, der har siddet på en gammel skraber.

Løsninger:
Et skarpt nyt blad kombineret med tilstrækkelig smøring i form af en beskyttende barbercreme eller -gelé. Fugt fra en alkoholfri aftershave-balsam er også med til at mindske irritation.

REVNER OG SÅR

Hvad:
Synlige snit eller bittesmå sår, der kan gå gennem flere hudlag, og som er tilbøjelige til at bløde.

Årsager:
Barbering mod hårene, hvor der barberes hen over det samme område, uden at der smøres creme på huden igen, samt brug af for meget tryk med et sløvt barberblad.

Løsninger:
Begynd altid med at barbere dig i hårenes vokseretning (idet du husker, at retningen kan skifte). Brug altid lette strøg med et frisk barberblad. Udglatning af ’landskabet’ på din kæbe med et renseprodukt eller en scrub før barbering kan også hjælpe.

INDGROEDE HÅR

Hvad:
Betændte røde prikker, der ligner bumser, fordi de ofte har et ‘hoved’.

Årsager:
Hår, der krøller tilbage og ned i huden i stedet for at gro lige ud.

Løsninger:
Regelmæssig scrub kan med tiden være med til at løsne disse hår. Hvis du faktisk kan se hårets ‘løkke’ over hudoverfladen (og du har en rolig hånd), kan du bruge den skrå kant på en pincet og folde håret tilbage og ud. Træk det ikke ud!