Don't sweat your clothes

SÅDAN UNDGÅR DU SVEDPLETTER

Hvis du har tendens til at få grimme svedpletter på dit tøj, kan det være umagen værd at give garderoben en svedsikker gennemgang. Tøjets materiale og pasform kan gøre hele forskellen. Følg vores ’Do’s and Don’ts’, og du kan lægge bekymringen om svedpletter bag dig.

DO’S

Sørg for at vælge løsere tøj. Det giver huden bedre mulighed for at ånde i modsætning til, hvis tøjet er tætsiddende.

Der findes i dag et stort udvalg af efterbehandlet tøj, hvor tekstilerne eksempelvist er gjort antimikrobielle. Det betyder, at tøjet er mindre tilbøjeligt til at lugte, da de ellers svedlugtende bakterier minimeres. Ideelt som inderste lag om vinteren!

På varme sommerdage er jo større og lettere tøj i naturfibre det bedste valg.

Overvej at anskaffe antisvedtilbehør. Underarmspuder kan for eksempel give ekstra beskyttelse, hvis du sveder meget. Stofindlæggene skaber en fysisk barriere, der beskytter dit tøj såvel som din værdighed. De er lidt besværlige, men de lever op til forventningerne. 

DONT’S

Ignorér ikke dine fødder. Langt de fleste af vores svedkirtler er i fødderne, så det kræver noget særligt at vælge fodtøj. Undgå lærredssko og vælg læder i stedet for. For at være helt sikker kan du investere i et par indersåler, der kan opsuge overskydende sved. Sørg altid for at have et ekstra par at skifte med.

Undgå syntetiske og billigt producerede materialer. De giver ikke fødderne mulighed for at ånde eller blive ventileret ordentligt, hvilket kan føre til ekstra svedproduktion.

Glem ikke at se vejrudsigten, så du kan klæde dig korrekt på. Det vigtigste er, at du ikke tager for meget tøj på. Jo mindre, jo bedre. Du kan altid tage en tynd jakke på, hvis det bliver for køligt.